1.2.2010

Pikkupinaattiplätyt

Jee, pitkästä aikaa ruokaohje, et voitte kuolata näppäimistölle. Tein äsken pinaattilettuja (joita piti oikeestaan tehdä jo eilen, mut koska lauantaisia tortilloja jäi nii paljon yli, jäi plättyjen paisto täksi päiväksi) ja tuli muuten melko namukkaita. Ohjeen nappasin alunperin Pirkan reseptihausta, mut koska mulla aina kokkaaminen on vähän fiilispohjalla, en mittaillut kuin jauhot ja maidon. Pirkan mukaan tällä ohjeella pitäisi tulla noin 25 lettua.

Image and video hosting by TinyPic

Joka tapauksessa, lättyihin tarvitset
1/2 l maitoa
2 1/2 dl vehniksiä eli vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1-2 tl sokeria
ripaus mustapippuria
1/4 dl juoksevaa margariinia / öljyä
1/2 pss pakastepinaattia (itse laitoin koko pussin kyllä, koska se vajaa pussi unohtuis kuitenkin pakkaseen)

Image and video hosting by TinyPic

Vatkaa ensin maito, jauhot ja mausteet sekaisin.

Image and video hosting by TinyPic

Lisää mukaan rasva ja sulaneet pinaatit ja sekoittele lisää. Anna turvota hetki ja syö sillä välin jotain, jottet napostele sitten kaikkia lettuja paistettaessa.

Image and video hosting by TinyPic

Mun hetki oli tosiaan sen aikaa, et söin pari leipää ja join kaakaota ja sit aloin paistelemaan. Tein itse pikkulettuja, koska en vaan yksinkertaisesti osaa kääntää niitä isoja ilman, ettei ne menis aina kaksinkerroin. Tollein noin vaan. Mitä vähemmän saa laitettua taikinaa lettuun eli mitä ohuempia sen parempia. Kun taikina on jähmettynyt suht kokonaan, voi letun kääntää.

Image and video hosting by TinyPic

Valmiit plätyt syödään puolukkasoseen ja raejuuston kanssa. Nomnomnom. Kyllä kelpaa huomenna lounastaa.

1 kommentti:

Jutta kirjoitti...

Varmaan hyvyyttä! Näyttää ihanille erityisesti vikassa kuvassa.