
Joka tapauksessa, lättyihin tarvitset
1/2 l maitoa
2 1/2 dl vehniksiä eli vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1-2 tl sokeria
ripaus mustapippuria
1/4 dl juoksevaa margariinia / öljyä
1/2 pss pakastepinaattia (itse laitoin koko pussin kyllä, koska se vajaa pussi unohtuis kuitenkin pakkaseen)

Vatkaa ensin maito, jauhot ja mausteet sekaisin.

Lisää mukaan rasva ja sulaneet pinaatit ja sekoittele lisää. Anna turvota hetki ja syö sillä välin jotain, jottet napostele sitten kaikkia lettuja paistettaessa.

Mun hetki oli tosiaan sen aikaa, et söin pari leipää ja join kaakaota ja sit aloin paistelemaan. Tein itse pikkulettuja, koska en vaan yksinkertaisesti osaa kääntää niitä isoja ilman, ettei ne menis aina kaksinkerroin. Tollein noin vaan. Mitä vähemmän saa laitettua taikinaa lettuun eli mitä ohuempia sen parempia. Kun taikina on jähmettynyt suht kokonaan, voi letun kääntää.

Valmiit plätyt syödään puolukkasoseen ja raejuuston kanssa. Nomnomnom. Kyllä kelpaa huomenna lounastaa.
1 kommentti:
Varmaan hyvyyttä! Näyttää ihanille erityisesti vikassa kuvassa.
Lähetä kommentti