29.1.2009

Hei me leivotaan muffinsseja

Päätin tehdä tänään muffinsseja. Ihan vaan koska teki niitä mieli. Olin suunnitellut tekeväni muffinien päälle kauniit kreemit, mut Niklaksen epäilevä ilme sai mut pyörtämään päätökseni ja jättämään leivonnaiset ilman päällystä. Eikä itse muffinitkaan lopulta olleet muffineja, sillä unohdin ostaa vuokia lisää. Tehtiin muffinsseista sitten semmonen hieman mokkapalamainen levy lasagnevuuassa ja hyvää siitäkin tuli.

Tässäpä siis seuraa selkeä ja helppo ohje, jolla avutonkin onnistuu paistamaan muffinsseja. Meidän muffinssilevy tosin jäi alkuun keskeltä ihan raaksi, vaikka paistettiin sitä ohjeen noin 20 minuutin sijaan 45 minuuttia. Niklashan oli siitä raasta taikinasta ihan riemusta soikeana, mut keittiömestarina määräsin vuuan takaisin uuniin laitettavaksi.

Nyt oikeesti se ohje ja lässytykset myöhempään ajankohtaan:



RAPARPERI-KOOKOS-MUFFINSSIT

3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
3 dl ohuita raparperiviipaleita
1 dl kookoskermaa
2 kananmunaa
100 g juoksevaa margariinia (n. 1,2 dl)
1 dl kookoshiutaleita

Tällä ohjeella pitäisi syntyä kahdeksan isoa tai 16 pientä muffinssia. Me tehtiin Niklaksen toiveesta tuplataikina, mikä olikin ihan hyvä idea, kun jouduttiin tekemään tuollainen levy. Muutoin oltaisi saatu aika littanoita levyffinsseja.

Itse taikinan valmistaminen on tosi helppoa. Kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisätään muut aineet sekaan hyvin sekoittaen.

Kun taikina on tasaisesti sekoitettu, jaa se muffinivuokiin tai kuten todistettua tuli, paistaminen onnistuu myös levynä. Itse astiaa ei silloin tarvitse erikseen voidella. Ainakin meillä myffykkäiset irtosi hyvin alustastaan, vaikka ehdin jo vähän huolehtia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-25 minuuttia riippuen muffinien koosta. Itse pienensin lämpöä loppuvaiheessa 175 asteeseen, kun pinta alkoi olla jo valmiin näköinen, mutta keskusta hyllyi vielä kauheesti.

Valmiit herkut voi tarjota joko sellaisenaan tai valmistaa päälle sokerikreemin, ohje esim täältä (en tiiä miten hyvin se siihen sopii, ei oo tullu vielä testattua)tai sitten voi tarjota lisänä jätskiä niinkun me tehtiin. Suklaanonparellit sen sijaan ei ollut niinkään hyvä idea, mut näyttää kuvassa kivalle. Koristeluun kantsiikin ehkä ennemmin käyttää kookoshiutaleita tai paria raparperin palaa.

Ja sit vaan kokeilemaan. Kantsii myös testata raparperin tilalla vaikka marjoja ja kookoksen vois korvata vaikka suklaalla tms.

Nyt Simpsoneille Nisunöpön kainaloiseksi. Pus.

2 kommenttia:

nkla kirjoitti...

Muffinipiiras oli herkkua. "Nisunöpöstä" en oo ihan yhtä innoissani.

Hieno kuva ;>

Tiina kirjoitti...

Hieno toi sun blogikuva.