7.5.2009

Kanapasta

Olen pahoillani. Tän piti tulla jo eilen, mutta mulla oli maha niin kipeenä, ettei koneella istumisesta tullut mitään säädylliseen aikaan ja myöhemmin ei enää huvittanut alkaa kirjoittaa merkintää.

Tänään Tarun keittiössä valmistetaan kuitenkin kanapastaa vähän väärällä ohjeella. Ennen ohjetta on kuitenkin pakko vähän haukkua Lidliä, josta aineet ostin. Olin käynyt ensin postissa enkä jaksanut kävellä tien toiselle puolelle kunnon kauppaan, joten Lidl sai kelvata. Tähän ohjeeseen tulee kuitenkin melko perusaineita enkä löytänyt näistä just oikeenlaista muista kun broilerista. Mielestäni oli melko ryöstöä pakottaa mut ostamaan joku kilon pussi sipuleita, kun olisin tarvinnut ehkä kaks tai kolme. Sit muka Lidl on halpa. Onhan se ehkä, kun kaikkia myydään vaan jonain säästöpakkauksina, joiden kilohinta on normaalikaupassakin halvempi kuin pienempien tai yksittäispakkauksien. NIIN! Mut nyt itse ohjeeseen.


Pastaa varten tarvitset broilerisuikaleita, sipulia, herkkusieniä, sulatejuustoa ja tietenkin pastaa. Tähän ohjeeseen kuuluisi oikeasti Olympiaa ja semmosia simpukanmuotoisia makaroneja, mutta koska kävin shoppailemassa Lidlissä, jossa niitä ei tietenkään ollut, piti tyytyä korvaaviin versioihin. Noi pikkusulatejuustot oli vähän ylläri, odotin jotain isoa mönttiä ilmestyväksi tuolta paketista.


Ihan alkuun kannattaa kuoria ja pilkkoa sipuli. Mulla oli tässä kaksi sipulia, mutta vähempikin riittää, jos ei oo niin sipulin ystävä. Samaan aikaan voi laittaa jo pannun lämpenemään, niin pääsee sitten seuraavaan vaiheeseen käsiksi samantien.



Ruskista broiskut pannulla lähes kypsiksi saakka. Oon tosi huono arvioimaan näitä ruokakokoja. Itse laitoin 400 grammaa ja syötiin tästä neljä annosta. Siitä voi ehkä vähän suhteuttaa paljonko kannattaa tehdä.


Kun broiskut on lähes kypsiä voi lisätä joukkoon sipulin. Näitä sitten pyöritellään pannulla niin kauan, kunnes broiskut on täysin kypsyneet. Jos ei tykkää sipulin mausta niin kauheesti, voi myös laittaa sipulit kypsymään ennen broiskuja, jolloin ne ehtii kypsyä vähän pehmeämmiksi. Nää on näitä makuasioita.

Kuiteskin. Seuraavaksi joukkoon voi heittää purkillisen herkkusieniä liemineen. Mulla oli tommonen isompi purkki ja suikaleita, mutta taas kerran voi käyttää mitä haluaa. Veikkaan että tuoreetkin sienet toimis aika hyvin. Mun oli tarkoitus ostaa myös ananaksia, mutta Lidlissä ei ollut kun jotain säästöpurkkeja. Eli jos käytät ananaksia tai muita kasviksia, lisää myös ne tässä vaiheessa. Tästä vaiheesta mulla ei oo kuvaa, tai siis ois, mutta en jaksanut sitä tähän laittaa, koska se näyttää melkeen samalle tän ja seuraavan kuvan kanssa.


Seuraavaksi kastikkeeseen voikin sitten lisätä sulatejuuston. Yleensä laitan muistaakseni semmosen pienemmän purkillisen Olympiaa (tai vaihtoehtoisesti puolikkaan purkin isosta), mutta tällä kertaa mentiin siis noilla pikkujuustoilla ja jääkaapista viimehetkellä kaivetulla Olympian jämällä. Juustot heitetään sörsselin sekaan ja sekoitellaan niin kauan, että kaikki kökkäreet on sulaneet. Tässä vaiheessa kannattaa maistaa vähän miltä maistuu ja tarpeen tullen maustaa lisää oman maun mukaan. Itse en muistaakseni lisännyt mitään mausteita. Sitten vaan odotellaan, että pastat on kypsyneet. Ne kannattaa kanssa laittaa tulemaan jo melko alkuvaiheessa, jottei joudu odottelemaan ihan tuhottoman pitkiä aikoja.


Jee valmista tuli. Ei näytä mitenkään superherkulta, mut on hyvää, suosittelen. Päälle sopii tosi hyvin tuore basilika, jota mulla ei siis tässä kuvassa ole. Se tois tuohon ateriaan myös kaivattua väriä, joten kantsii testaa.

Ei kommentteja: