25.5.2009

Linnanmäelle linnanmäelleeee

Saija oli saanut ylimääräisiä lippuja niiden työpaikan ilmaislintsipäivään (tää oli siis jo viimeviikon torstaina, mut en oo jaksanut päivittää) ja kutsui mut ja Niklaksen mukaan, jeee. Suurkiitos kivasta reissusta. Lintsiltä mulla ei valitettavasti ole kuvia, koska kamera unohtu lähtökiireessä keittiönpöydälle, mut voin ylpeänä kertoa käyneeni siinä hirveen pelottavan näkösessä kiepauttimessa, mikä menee ihan jokaiseen mahdolliseen suuntaan. Oon siis aina kammonnut noita pääylösalasin meneviä laitteita, joten olin melkoisen yllättynyt, että mut saatiin raahattua siihen ja vielä sitäkin yllärryneempi, ettei se ollutkaan yhtään niin kamala kuin odotin. Ei sillä että se olisi mitenkään lempilaitteisiini lukeutunut. Ei ehditty käydä läheskään kaikissa laitteissa, koska aikaa oli vain yhteen saakka, mut niiden perusteella missä käytiin, mun lemppari oli joku semmonen oranssisininenlaite, minkä nimen oon jo unohtanut (ylläri, sekin meni pääylösalasin!).

Tapahtumaan kuului myös ilmainen sisäänpääsy Sealifeen, jonne sai mennä vielä myöhemminkin illalla. Käytiin sit välillä kotona syömässä ja nukkumassa päikkärit ja suunnattiin sen jälkeen takaisin kaloja katselemaan.

Tässäpä siis lyhykäisyydessään meidän kalareissu plus yksi pakollinen Niklas syö -kuva.


Haha. Kattokaa tota ruokamäärää. Onneksi oli suht kevyttä ruokaa eli kalaa, lohkoperunoita ja -bataatteja sekä salaattia. Nams. Söin muuten tänään myöhäiseksi aamiaisekseni ja aikaiseksi lounaakseni tuosta ylijääneet perunat ja bataatit.


Joku ihastuttava plösökala. Veikkailtiin pallokalaa, mut ei kai ne tolta näytä. Missään seinällä ei lukenut tämän söpöläisen nimeä, joten joudun jättämään teidät tietämättömyyden valtaan. Pahoittelen muuten jo heti kärkeen kuvien heikkoa laatua. Oli ainoastaan pikkukamera matkassa ja tuolla hiukan pimeähkön puoleista. Koittakaa kestää.


Mua huvitti suunnattomasti noi mureenat tai mitä nämä liekään.


Lievästi kuumottava kuva. Eli just hyvä.






Nää oli aika ennalta-arvattavasti mun lemppari kuvausaihe. Vois mennä joskus uudestaan paremman kameran kanssa.


Tätäkään kalalajia ei löytynyt mistään seinätauluista.


Sori tästä kammottavasta kuvalaadusta, mut en onnistunut nappamaan parempaa yrityksistä huolimatta. Jokatapauksessa tää koittaa havainnollistaa sitä, kun tollaset pikkuhait työnsi kokoajan päätään pintaan just tuossa samassa paikassa. Se oli kai niiden ruokapaikka ja ne toivoi saavansa herkkuja. Kekkastiin toi kohta, kun yksi niistä haista onnistui hyppäämään itsensä kokonaan kuivalle maalle tollasen kiven päälle. Hetken siinä sätkyteltyään ja aiheutettuaan meille kauhunhetkiä, kun pelättiin kalan kuolevan, se onnistui kuitenkin pääsemään takaisin veteen ilman sen suurempaa hämminkiä.


Topi ja Sape siinä nimenomaisella paikalla odottamassa kalasia.


Voitteko uskoa, että tää on oikeesti ihan ihka elävä otus. Mulla oli vähän vaikeuksia. Kuinka hupaisa tapaus :D


Kiitos samoin myös tälle piileksijälle.


Toi silakka tms. allas oli mielestäni ihan sikamaisen tyylikäs.

Ja sitten tulikin jo kuulutus, että koko paikka menee kiinni, joten piti kiirustaa kotia kohti. Napattiin Petrus matkaan ja tultiin meille pelaamaan Zoolorettoa ja syömään makkaraa.

Oli kyllä kivaa käydä lintsillä pitkästä aikaa. Edelliskerrasta on jo useampi vuosi ehtinyt vierähtää, joten tää oli jo ihan paikallaan. Mulla ois myös edelleen tallessa pari vuotta sitten lahjaksi saamani rannekkeet, mutta ainakin pikaisen kenttätutkimuksen tuloksena voin kertoa, että nykyiset rannekkeet on erinäköiset kuin nämä omistamani. Turha siis unelmoida toisesta ilmaisesta huvipuistoreissusta sen kauempaa. Tietysti, jos joku osaa sanoa, pystyykö noita käyttämättä jääneitä rannekkeita vaihtamaan uusiin (mitä kyllä syvästi epäilen), olisin kovin kiitollinen.

1 kommentti:

Jutta kirjoitti...

Kivoja kuvia. Erityisesti (ylläri) meduusakuvat! En muuten yhtään tajunnu missä se hai on siinä haikuvassa :)