31.8.2009

Voissa paistettua haukea

Tässä maailman helpoin ruokaohje kaikille superkalamiehille, kuten nyt vaikka mulle. Koska merestä ei oikein näytä nousevan muuta kalaa kuin haukea, on siihen tyytyminen, vaikkakin onhan se aika ruotoista. Hyvää silti! Tehtiin eilen illalla meidän kahdesta hauesta fileitä ja paistettiin ne pannulla.



Tarvitset:
Haukia
Voita/margariinia
Mausteita

Lisäksi:
Perunoita
Kukkakaalia

Lämmitä pannu kuumaksi ja laita sinne sulamaan reilu kökö voita. Kun voi on sulanut heitä perään muutama (lue: niin monta kuin väljästi mahtuu) filee liha puoli alaspäin. Mausta nahkapuoli suolalla kevyesti. Anna kypsyä hetki ja käännä toisinpäin. Mausta lihapuoli suolalla ja pippurilla. Itse käytin limepippuria ja mustapippuria. Anna taas kypsyä hetken aikaa ja käännä vielä hetkeksi toisinpäin. Nosta valmiit kalat pois pannulta, lisää rasvaa ja aloita alusta. Toista kunnes kaikki fileet on kypsennetty.

Keitä kaveriksi kaloille perunoita ja lisää perunoiden kypsennyksen loppuvaiheessa keitinveteen mukaan kukkakaalia suht isoina paloina.

Helppoa ja hyvää. Ainoa vaikea tässä ohjeessa on ruotojen poistaminen, eikä sekään sinäänsä vaikeaa ole. Niitä vain tuppaa olemaan niin hurjan paljon.

Ei kommentteja: